با استفاده از سایت ویکی پدیا مروری بر زندگی نامه و فعالیت های صادق زیبا کلام می نمائیم:
(( صادق زیباکلام در سال 1327 در کوچه معروف به دعانویسها در محله بازارچه آبمنگول تهران در جنوب خیابان ری متولد شد. پدرش تاجر و دارای مغازهای در خیابان قزوین تهران بود اما وارد فعالیتهای سیاسی نیز شده بود. او از طرفداران محمد مصدق بود اما از لحاظ تشکیلاتی در حزب زحمتکشان به رهبری مظفر بقایی فعالیت میکرد.
پس از اخذ دیپلم دبیرستان در سال 1345 در کنکور دانشگاه تهران پذیرفته میشود اما پدرش با تحصیل او در ایران مخالفت کرده او را روانه اتریش میکند تا او را از درگیریهای سیاسی دانشگاه تهران به دور نگه دارد. در اتریش تحت تاثیر تفکرات مارکسیستی قرار میگیرد و تحصیل خود را در اتریش نیمهتمام گذاشته و به توصیه پدر در خرداد 1346 به انگلستان میرود.
بعد از طی دوره دوساله کالج او به پلی تکنیک شهر هدرزفیلد در شمال انگلستان میرود و وارد رشته مهندسی شیمی میشود. او بعد از اتمام دوره کارشناسی وارد دوره کارشناسی ارشد و سپس دکترای مهندسی شیمی در دانشگاه برادفورد میشود.
در تابستان 1353 موقع آمدن به ایران توسط ساواک دستگیر و به اتهام خرابکاری علیه حکومت و تبلیغ برای مجاهدین خلق به 3 سال زندان محکوم شد. اسناد آزادشده آرشیو ملی بریتانیا در سال 2006 نشان میدهد که محافل دانشگاهی، وزارت خارجه و دفتر نخستوزیر بریتانیا هارولد ویلسون، که در آن زمان ریاست دانشگاه برادفورد را برعهده داشت، تلاش زیادی را برای روشنشدن وضعیت زیباکلام و آزادی او انجام داده بودند که البته بینتیجه مانده بود. او نهایتاً در شهریور 1355 پس از 2 سال و 1 ماه از زندان آزاد میشود.
پس از انقلاب در سال 1363 برای ادامه تحصیل به انگلستان بازمی گردد(دقیقا همان زمان که عده ای برای دفاع از مملکت میز تحصیل را رها کردند و زیر باران گلوله شهید شدند ) . اما به جای ادامه تحصیل در رشته مهندسی شیمی به علوم انسانی روی میآورد. او در دانشکده صلح شناسی دانشگاه برادفورد فوق لیسانس و دکترای خود را میگیرد. موضوع تز دکترای او انقلاب اسلامی ایران بودهاست. زیباکلام در سال 1369 به ایران بازگشته و پس از دو سال وارد گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران میشود.
در فروردین 1358 ابراهیم یزدی از زیباکلام برای همکاری با دفتر معاونت نخستوزیر در امور انقلاب دعوت کرد و از این راه او با مصطفی چمران معاون نخستوزیر در امور انقلاب آشنا شد و از سوی دولت موقت برای حل و فصل مسائل کردستان با او همکاری کرد. با وجود اینکه به گفته خودش هیچگاه با برخی نظرات چمران پیرامون خلع سلاح و راه حل مسلحانه در برخورد با گروههای معارض در کردستان موافق نبوده است، اما نظرات او را اصولی میداند. زیباکلام علت موفق نبودن مذاکراتش با کردها را اینطور بیان میکند که در جریان یکی از جلسات مذاکره ربوده میشود و پس از چند ساعت آزاد میگردد، «این اتفاق باعث شد که خلخالی و حسنی و خیلیهای دیگر، از جمله عزتالله سحابی و هاشم صباغیان، به من مشکوک شوند و و تصریحاً و تلویحاً بگویند زیباکلام به نفع دموکراتها کار میکند» و این تصویر ایجاد شد که زیباکلام جاسوس دموکراتها است و به این ترتیب مذاکرات با حزب دموکرات کردستان متوقف شد.
زیباکلام، محمد مصدق را شریفترین، ملیترین و متدینترین رجال سیاسی 200 سال اخیر ایران برشمرد که این صحبت با واکنش مجری همراه شد که خطاب به وی اعلام کرد «شما در حالی از مصدق چنین تعریفی میکنید که قبلاً وی را به تعلل و کوتاهی و در شکست نهضت ملی نفت متهم کرده بودید» زیباکلام با رد این موضوع گفت؛ «مصدق مرد خاص در تاریخ سیاسی ایران است» و در پاسخ، با متهمکردن سلیمی نمین به توهم توطئه و نگاه دایی جان ناپلئونی به مسائل تاریخی بیان داشت: «شما زمین و زمان را به هم میدوزید که رضاخان را خائن معرفی کنید» او در رد ادعای سلیمی نمین مبنی بر خشم مردم از آمدن جنازه رضا شاه به تهران گفت: «وقتی جنازه رضاخان را به ایران آوردند، هزاران نفر از جنازه وی استقبال کردند. فدائیان اسلام که میخواستند مراسم را به هم بزنند از مردم کتک خوردند چرا که مردم پی برده بودند که رضاخان خیلی هم آدم بدی نبود»
زیباکلام در مناظرهای با رهدار در دانشگاه صنعتی اصفهان به بررسی ریشههای ضدیت با آمریکا و آمریکا ستیزی در ایران پرداخت و از رضا شاه دفاع کرد و گفت: «مدیون چکمههای رضا شاهیم. من معتقدم تاریخ بهترین تعیین کننده است به شرطی که تحریف نشود؛ به نظر من رضا شاه خدمات زیادی را به ایران کرد. من معتقدم که ایران مدیون دو نفر است؛ یکی شمشیر آقا محمد خان و دیگری چکمه رضا خان؛ هر چند در دوران رضا شاه فضای بسته و دیکتاتوری حاکم بود ولی همین رضا خان توانست یکپارچگی را در ایران حفظ کند و تمامیت ارضی را حفظ کند و خدمات عمرانی زیادی را برای ما به ارمغان بیاورد»
صادق زیباکلام و عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان در مناظرهای با موضوع «تعامل انقلاب اسلامی با غرب» در دانشگاه امام صادق حضور یافتند. زیباکلام ضمن بیان اینکه علت دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران بدین خاطر است که ما میخواهیم آنان را محو کنیم، گفت: من کشور اسرائیل را به رسمیت میشناسم چرا که سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است
صادق زیباکلام، در یک سخنرانی در دانشگاه سمنان، در ارتباط با حادثه اسیدپاشیهای زنجیرهای در اصفهان، این اقدام را به تندروها و افراطگرایان مذهبی نسبت داد و آن را با حادثه قتلهای زنجیرهای مشابه دانست
وی در 26 آذر 1393 در یک کنفرانس در دانشگاه تهران درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی گفت: «موضوع هستهای» بیشتر از جنگ هشت ساله ایران و عراق به کشور ضربه زده است
وی در 23 آذر 1393 در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان در موضوع حصر موسوی و کروبی اظهار کرد:در موضوع حصر با مطهری موافقم
زیبا کلام معتقد است مسائل هستهای ایران نباید در خدمت نگاه ایدئولوژیک ایران با غرب باشد و بر همین اساس وی شدیداً حامی کلیات توافقنامه هستهای ژنو بوده تا حدی که اعلام داشته است: نسبت به کلیت آن مثل سنگ میایستم و از توافق ژنو دفاع میکنم
زیباکلام در اظهارنظری در آبان 1392 عنوان کرد: « اگر به عقب برگردیم یعنی به ماههای پس از 2 خرداد 1376، مشاهد میکنیم که تا چه اندازه فضای کنونی کشور مشابه آن فضا است. در انتخابات ریاستجمهوری 2 خرداد 76 جناح راست، همچون انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 غافلگیر شدند؛ چرا که همانطور که انتظار پیروزی سید محمد خاتمی را نداشتند، حسن روحانی نیز به همان ترتیب پیروز شد. در هر دو مورد، راستگرایان تا مدتی در شوک شکست به سر بردند و بعد از چندماه با موضعگیری جدید شروع به زورآزمایی با دولت منتخب نمودند))
برخی از تالیفات :
· کتاب توهم توطئه
· هاشمی رفسنجانی و دوم خرداد
· عکسهای یادگاری با جامعه مدنی
· قربانیان، وقایع نگاری فرازها و فرودهای جنبش نوخاسته اصلاحات،
· سنت و مدرنیته: ریشه یابی علل ناکامی اصلاحات و نوسازی سیاسی در ایران عصر قاجار
· صادق زیبا کلام، فرشته سادات اتفاق فر، تهران: روزنه
· ما چگونه، ما شدیم: ریشهیابی علل عقب ماندگی در ایران
· مقدمهای بر انقلاب اسلامی
#صادق زیبا کلام #مذاکرات # توافق #روحانی #هسته ای # تصاویر #عکس